Test de multiculturalism intr-un minut

Romania si-a rezolvat toate problemele si se pare ca acum ne deranjeaza multi-culturalismul, o mare problema de pe urma careia nu putem dormi noaptea ca ne distruge romanismul nostru traditional. Inventam coalitii pentru familie, probleme false, evident spre folosul unor politicieni (locali sau din alte parti).

Asa ca invit sa facem urmatorul test de multiculturalism, pe o scara de la 0 la 5 (0 – patriot verde, 5 multi-culti fara scapare), raspundeti sincer:

1. Limba romana: cat este “originala”, “neaosa”, cat avem neologisme?

2. Numele tarii de unde vine?

3. Religia noastra a fost inventata in Romania sau este de import?

4. Sportul nostru national care este? Fotbalul, nu?

5. La televizor pe la ce ne uitam? Filme americane, formate olandeze sau britanice? La radio ce muzica ascultam?

{ 19 comments to read ... please submit one more! }

 1. 6. Avem pe cineva in familie care lucreaza in strainatate?

 2. Quebecoisfier

  1. Defineste ” neaos”. Vorbim despre nologisme sau imprumuturi din alte limbi, Fiti exact, va rog. Proportia este mare, in jur de 60% fond arhaic, restul ” vinitura”.
  2. Constitutia din 01.07.1866, (in ciuda celor care voiam sa ne numim Principatele unite ale Modovei si Valahiei, ). Inainte de asta de la Basarab ( RUMUNIA). Cititi-l pe Djuvara, 🙂
  3. Defineste ” religia noastra”. Ce e Roman ortodox ( Biserica Ortodoxa Romana este autocefala, despre asta vorbim?)
  4. Oina
  5. Ne uitam la filmele pe care posturile de TV isi permit ( si au ocazia) sa le cumpere. La fel si pentru radio. Unde e problema ?

 3. Cati copii au murit la Scoara 141? Si de ce?

 4. Concluzia ar fi ca avem suficient multiculturalism, nu ne mai trebuie. Ba, dupa Asociatia Europeana a Drepturilor Omului, avem prea mult.
  Dar imi place ca au inceput razboaiele culturale si in tarisoara noastra, pana acum prea ocupata cu problemele tranzitiei.
  James Davidson Hunter, care a introdus termenul de razboi cultural, zice: “Cultural power is the power to name reality.” Este chestia aia din uterus o conglomeratie de celule sau este o fiinta umana? Sunt doi barbati care si-au jurat credinta pana cand moartea ii va desparti o casatorie sau nu sunt? Sunt cei 77% de romani care se opun redefinirii casatoriei “militanti religiosi ultra-conservatori” sau centrul societatii?

  • Scuze, cei 77% dintre romani de care vorbiti (de fapt vorbim de un activism religios in plina campanie care se lauda cu semnaturi obtinute prin propaganda falsa ) vor sa redefineasca casatoria, nu se opun redefinirii ei 😉

   • Codul civil defineste acum (inca din 2011, de fapt) casatoria FIX asa cum vor ei s-o “REdefineasca” – sper ca sunteti constienta.

   • Vedeti, deocamdata canale ca Hotnews au puterea de a defini realitatea pentru dumneavoastra, din moment ce folositi exact termenii lor.

  • Ca de obicei, concluzia ta este greșita.

   Multi dintre cei 77% sunt de acord ca nevasta trebuie bătută, dar asta nu înseamnă ca este bine, nu?

   • Dar nici nu cere nimeni legalizarea bataii nevestei, nu? 🙂 sau se strang semnaturi pentru asa ceva?

    • In Rusia este deja lege ca e OK sa-ti bati nevasta (dar doar de doua ori pe an si sa nu lase urme vizibile la controlul medical) pentru ca este traditional si crestineste. Deci anti multi-culti.

   • Din nou, puterea de a numi realitatea. Este replica ta o calomnie parsiva sau dovada de toleranta?

    • A spune ca 1 + 1 = 2 nu este dovada nici de calomnie si nici de toleranta, ci de a recunoaste o realitate.

     • 1+1=/=multi
      (moderated)

     • da Emil o realitate euclidiana contrazisa de o realitate ne-euclidiana. Fiecare din noi foloseste un sistem de referinta “comod” dupa cum spunea poicaré. Nu poti fi insa sigur de justetea acestui sistem decat in clipa in care il observi din exterior (imposibil momentan).

      Deci realitatea depinde de “perceptia umana” care e diferita de la individ la individ si intarita de un “preformataj” educational care se numeste “model societal”. Realitatea asta care joaca feste este in esenta RELATIVA precum intreaga cunoastere umana.

      Ca idee albanezii inca au o lege care permit “doar sotului” sa-si omoare sotia infidela si numai prin impuscare. Cu o conditie. Cu acelasi glont tras o singura data sa omoare si amantul. Nu am idee cate cazuri exista dar legea exista.

      PS. Sunteti de acord sa eliminam “genul” din limba romana si pronumele masculin sau feminin sau amandoua si sa fie inlocuite cu unul “asexuat” (pardon neutru)? Macar asa am scapa de “discriminarea pozitiva” ceruta de comisia europeana (50% barbati si 50% femei). Sper ca nu se supara nimeni suntem toti egali.

   • @emil
    Tu nu ai pus printre repondeti si femei? Ca nu stiu sa inteleg. Sau vorbim de o organizatie a “barbatilor”?
    bataia nevestei este de obicei “inversa”. Doamnele castiga intotdeauna. Barbatii sunt “sexul slab”.

 5. raspunsuri a gogo:

  1. Limba romana: cat este “originala”, “neaosa”, cat avem neologisme?

  Foarte originala si neaosa este de fapt baza limbii latine. Deh exista “esperti” care asta spun. Minoritari dar ii credem ca o “zic bine”. 0 dara

  2. Numele tarii de unde vine?

  De la Roma. In realitate centrul imperiului roman era la noi nu in Italia Actuala.
  0 iar.

  3. Religia noastra a fost inventata in Romania sau este de import?

  Hristos s-a nascut si a fost pus pe cruce pe teritoriul romanesc. E normal noi avem nu numai “mama limbilor” dar si “mama religiilor”. Altfel Eliade nu ar fi putu scrie istoria religiilor care nici pana acum nu a fost contestata de careva.
  0 iar

  4. Sportul nostru national care este? Fotbalul, nu?
  Nu sportul nostru era oina. Dar fotbalul este de fapt oina. Noi l-am inventat si brazilienii ni l-au furat. Ca suntem omenosi si primim pe toata lumea.

  0 iar

  5. La televizor pe la ce ne uitam? Filme americane, formate olandeze sau britanice? La radio ce muzica ascultam?

  Ne uitam doar la filme in engleza, nu conteaza cine le produc ci sa fie in engleza. Daca nu e in engleza le traducem noi in engleza. De fapt si engleza deriva tot din “mama limbilor” romana. De aia englezii de azi nu sunt in stare sa mai citeasca shakespear in original in timp ce si ultimul “cioban” din munti il intelege perfect. Shakespear era si el roman.

  0 iar

  PS. Televizorul ca si stiloul tot noi l-am inventat.

  Trag eu concluzia ca e rau ca avem o coalitie pt familie? Era mai bine “fara”?
  Toti sa gandeasca la fel era bine? O sa ne omoare corectitudinea politica.

  Ete io de exemplu nu vreau sa-mi interzica ue zaibarul sau molanul? E rau?
  Lasati-ma sa-mi aleg modul in care mor macar daca modul de viata nu mai am voie.

  De ce o avea probleme “ieuropa ista” tot felul de x-xituri? De la prea mult multiculturalism sau de la prea multa corectitudine politica?

  E pur si muove dragilor permiteti-mi sa mor “prost”. Sau nici asta nu e corect?

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *