Pleaca zeci de mii de bugetari. Ce se intampla cu imobilele?

Sa zicem ca numarul de bugetari ar scadea cu circa 70.000.

Sa presupunem ca este nevoie de 10 m.p. de spatiu de birouri per angajat. Asta inseamna circa 700.000 m.p. de birouri, in special in zone centrale ale oraselor importante.

Acuma, sa inmultim aceasta suprafata cu un pret de 1.500 euro / m.p. si ne da peste 1 miliard de euro din vanzarea cladirilor guvernamentale care au fost eliberate.

Am citit scrisoara guvernului catre FMI si am citit despre “privatizarea agresiva” insa acest miliard de euro care se poate obtine destul de usor intr-o perioada de 2 ani nu l-am gasit. Ma ajuta cineva?

{ 14 comments to read ... please submit one more! }

 1. 🙂 nu le da idei ca si le vand intre ei pe nimic…

 2. Adica aveti impresia ca cineva intreg la minte va dori sa cumpere o aripa a primariei din Lehliu Gara?

 3. Si cine cumpara? SOV, Patriciu ?
  Posibil dar cu multa reducere de pret !
  Culmea ar fi sa le deie inapoi la stat in CHIRIE (muuuult mai ridicata)! 🙂
  Asta da afacere. Tipica pentru capitalismul romanesc !

 4. Valentin: scrie in acordul cu FMI ca AVAS isi va cam da obstescul sfarsit. Ce se va intampla cu sediul acesta?

  http://www.avas.gov.ro/index.php?lang=ro&id=2682

 5. @Emil

  pai patriciu demult vroia sa cumpere “palatul victoria”. Cred ca nu ar zice nu nici la politia capitalei sau la palatul cotroceni sau sediul sri. Deh eu doar acolo vad o adevarata necesitate de a concedia :-).

  Vorba unui francez de “pacile”, fost pdg la tot felul de societati care mai de care mai “solide”. Decat sa concediezi 50 de angajati mai bine concediezi seful ca faci aceeasi economie. Asta spusa de catre un astfel de sef suna interesant.

 6. Shadow: parca a vizitat toate locatiile respective, inclusiv Politia Capitalei, deci sa-l credem pe cuvant 🙂

 7. @Emil

  da e indragosti de arhitectura politiei capitalei dar parca vizite facea la sediul dna, cred ca si pe ala ar vrea sa-l cumpere. Ce vrei asa poate sa-l invite pe seful statului la el si da o “lovitura de imagine”. Cu mandat de aducere sau fara.

 8. Asta e standartul la privat poate.
  La stat desi s-au facut angajari, nu s-a facut nimic in privinta spatiului de lucru.
  Prin concedieri se va produce doar o “aerisire” a spatiului de lucru, o revenire la normal. Putine vor fi spatiile bune de vandut.

 9. @Emil
  te risti la o “estimare”? Cand cresc taxele? Anul asta sau la anul? Dupa septembrie sau inainte? Sau poate crezi ca nu cresc :-p ca si asta e raspuns posibil.

 10. de ce sa le vanda ? le pot inchiria si au un venit anual relativ sigur si previzionabil. nu crezi ca s-ar gasi ce sa se faca cu banii ?

 11. Pai s-ar putea sa fie si ceva posturi fictive pe-acolo 🙂

 12. Nu se vor face “zeci de mii” de concedieri. Nici reduceri leafa. Sau, ma rog, se vor da afara citiva betivani si cateva fufe chiar inutile. Deja Videanu (care are un consilier cu 6000 eur pe luna) a zis ca “nu are de ce sa mai reduca lefurile oamenilor sai”. Cel care va dispune aceste concedieri va trebui sa incepa prin a se concedia el insusi. Deci se va merge inainte, pina la colaps.

 13. Shadow: taxele vor creste partial inainte de alegerile din 2012 (TVA probabil), urmand ca un al doilea val sa fie imediat dupa acele alegeri. Cota unica va creste daca PSD ajunge la guvernare (sau impozitul progresiv pe salarii). Altfel, eu cred ca ne indreptam – ascultand la ce a zis dl. Basescu ieri – catre un stat mic, asta inseamna si impozite mici, insa cheltuieli private semnificative in domeniul sanatatii si al planurilor de pensii de exemplu. Ceea ce este corect.

 14. @Emil
  care “stat mic”? Ne indreptam spre un “non stat”. Un stat care nu mai are educatie si sanatate nu mai este stat, e o grupare de indivizi care tine “ostatetici” niste “locuitori”.

  Cheltuielile “private” nu vor fi “semnificative” in sanatate ci pur si simplu “prohibitive”. Intarirea partii private a pensiilor nu este rea dar cu ce se vor intari ele? Cu bani in plus de la toti. Toti care privat au scazut anul trecut ca venituri) si public scad anul asta nu vor avea cu ce sa le sustina. Probabil ca si pensia privata va deveni “prohibitiva”.

  “Stat mic”(cum ii zici tu fara sa fiu de acord cu termenul) si batran as adauga eu. Va urma un “exod” in afara.

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *