Nu exista diferente intre fundamentalisti

“Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani.
În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei.
Semnat: Coalitia pentru familie”.

{ 18 comments to read ... please submit one more! }

 1. Compara si ei cu ce pot 🙂 Si ma indoiesc ca au vazut fimul.

 2. Fiecare cu fundamentalistii lui.
  Fundamentalistii nostri, gen Bruce Springsteen si mari companii, boicoteaza state intregi pentru ca alesii lor gasesc de cuviinta ca toaletele sa fie departajate pe sexe.
  Fundamentalistii “nostri” acceptabili sunt prieteni la catarama cu organizatiile islamiste occidentale, satelitii Fratiei Musulmane si ai Hamas: CAIR, Muslim Student Asssociation, Students for Justice in Palestine
  Fundamentalistii nostri calca in picioare cu nesat tabuurile altora, dar nu accepta sa le calce cineva in picioare tabuurile lor. Moralitatea se intinde pana unde hotarasc ei. Exemplu: cazul Milo Yiannopoulos. Cum a pasit inafara , gata cu liberalismul si relativismul moral.
  Dar dovada ultima a fundamentalismului nostru acceptabil mi-a fost dat sa o traiesc in persoana, pe viu, chiar saptamana asta, in campusul american liberal unde imi desfasor activitatea. In cadrul aniversarii a o suta de ani de la revolutia bolsevica, departamentul de limba rusa a organizat o serata de lectura de poezii revolutionare. Invitatia chiar asa suna: “in onoarea revolutiei din 1917…”. Dupa lecturi revolutia a fost onorata cu marsuri leniniste ilustrate grafic cu portrete ale marelui conducator, steme cu secera si ciocanul si tot agit-propul de epoca. Putin ar fi putut sa se inspire pentru parada de 9 mai. Naivii studenti americani asistau inocenti si docili la orchestratia pusa la cale de distinsi profesori. Nu ramane decat ca departamentul de limba germana sa pregateasca sarbatorirea holocaustului.
  Asa ca pot si eu sa spun: nu exista diferente intre fundamentalisti: intre Stalin, Hitler si profesorul marxist american.

 3. Fundamentaliștii liberali de la Hollywood introduc propaganda homosexuală în aproape orice film. Mai nou, chiar și în filmele pentru copii. E bine să fie spălați pe creier și prelucrați de mici conform tezelor marxismului cultural. Ei vor fi viitori cetățeni, alegători și nu vor mai vota „greșit” ca părinții lor care au îndrăznit să voteze pro Brexit sau pentru Trump. Așa se construiește The Brave New World.

 4. Daca nu accept/aprob valul de propaganda al comunitatii homosexuale sunt fundamentalist ? Personal ma deranjeaza pattern-ul astaa – filmul castigator la Oscar are ca personaj principal un negru homosexual, alteram povesti clasice cu teme gay…pot veni cu inca 10 exemple.
  Sa fiu bine inteles, n-am nimic impotriva lor; au dreptul sa se iubeasca si trebuie sa aiba drepturi civile ca toti ceilalti. Cand le va permite biologia sa aiba si copii. Dar sa nu ma agaseze cu “cultura” lor.
  Sa fie criticate seriale ca nu includ trasgender, ca unele comunitati (mai ales) negrii nu sunt reprezentati…samd … nu e fundamentalism oare? De alt fel? Au fost reactii si la jocurile de xbox si PC pe tema asta … ca nu sunt reprezentate toate genurile. Penibil.
  Mi-e greata 🙂

  • Ca idee, biologic pot sa aiba copii si multi dintre ei chiar au, inclusiv din casatorii hetero. Vezi de ex. povestea asta aici dintr-un ziar de dreapta:

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-4279784/Heartwarming-story-95-year-old-man-came-gay.html

   Lasand asta la o parte, sunt de acord ca intoleranta poate veni si de la minoritati catre majoritati si nu este in regula. Insa de multe ori intoleranta asta este cauzata de intoleranta majoritatii, uneori legiferata. Simplul drept de exprimare nu poate fi catalogat ca propaganda. Nenea de 95 de ani din articol face propaganda?

   Si un ultim lucru: arta are si rolul asta, de a starni discutii. Daca aducem limitari artei si libertatii de exprimare, cum de diferentiem de Rusia lui Putin sau de Turcia lui Erdogan?

   • Si daca un conservator il propune pe Ramon ca model de respectare a promisiunilor maritale, “pana cand moartea ne va desparti, la bine si la rau”, ce se intampla? Un fundamentalist care vrea sa tina homosexualii in dulap, probabil.
    Si daca un conservator sugereaza ca Ramon poate sa isi aleaga tot o partenera, un partener nu e singura optiune, ce se intampla? Un homofob fara inima, fara doar si poate.

 5. Nenea de 95 de ani din articol nu face propaganda; E viata lui, dramatizata in scopuri jurnalistice si omul e sigur onest. Dar povestea in sine, mediatizarea ei face parte din curentul despre care scriam mai sus 🙂 Un curent agresiv in care majoritatea este prezentata ca intoleranta, iar ei saracutii asupriti. Daca nu avem si un homo intr-o poveste clasica Disney nu sunt reprezentati deci asupriti. Hai sa lasam politicaly correctness-ul fanatic un pic la o parte si sa abordam lucrurile cu bun simt. Bunul simt ala batranesc, de la tara pe care incepem sa il pierdem. Si sa vedem la ce concluzii ajungem,

  • Sincer, nici eu nu sunt de acord ca lururile sa fie fortate, eu sunt pentru ca acel bun simt batranesc sa evolueze de la sine si sa accepte ca orice individ este unic si ca nu putem folosi sabloane. Insa nu putem nega ca exista o intoleranta uriasa la adresa anumitor minoritati si nu este de mirare ca aceasta intoleranta genereaza reactii.

   • Oare includerea unui personaj homosexual intr-o poveste clasica nu e fortata ? Daca acceptam asta in numele artei, atunci in urmatoarele productii in virtutea aceluiasi rationament vom accepta si antisemiti, homofobi, rasisti … in numele libertatii de exprimare si al artei.
    Unde e limita dintre normal si exagerat ? Pentru ca din perspectiva mea aceasta limita se forteaza sistematic de cativa ani incoace … si ajungem sa toleram lucruri ce nu ar trebui tolerate dupa nici o regula de bun simt.
    Daca cei care mai credem in bun simt suntem o minoritate acum atunci scopul nostru trebuie sa fie sa ne zbatem pentru a nu fi asimilati de catre majoritate. Si asta o sa fac si asa imi educ si copii.

    • Deci daca noi judecam un film inainte sa-l vedem din prisma unui mic subiect care reprezinta o realitate, mai bine nu mergem la film si mergem doar duminca la biserica.

     Imi place ca nu avem probleme cu faptul ca in film avem de-a face cu o bestie fioroasa care poate sperie copiii precum si cu chestii supranaturale (cum le explici copiilor ca un ceainic vorbeste?), dar problema noastra este cu o potentiala secventa (pe care nu am vazut-o) pe motiv ca e gay. Cred ca asta arata mai mult ce valori avem noi, decat ce valori promoveaza filmul.

 6. Să ne imaginăm că cineva face un film de artă, o reinterpretare a Albei ca Zăpada. Regina malefică este de fapt o lesbiană care îi poruncește vânătorului homosexual să o asasineze pe Albă ca Zăpada pentru că nu a cedat la avansurile „mamei vitrege”. Cei 7 pitici sunt niște evrei mercantiliști care o pun pe Albă ca Zăpada la dispoziția oricui o vrea să o închirieze cu ora. Singurul personaj pozitiv este prințul, un ofițer SS, care îi mitraliază pe regină, pitici și vânător pentru a o salva pe Albă ca Zăpada cu care apoi va face numeroși copii blonzi cu ochi albaștri. Oare cum ar fi receptat acest film de „artă”?

  Cam la fel este cu propaganda homosexuală din filmele recente. Pe unii oameni îi oripilează pur și simplu. Culmea, după ce acești oameni își exprimă pe un ton decent dezaprobarea, în secunda doi sunt făcuți rasiști/homofobi/intoleranți. Sunt blamați pentru că nu adoră și susțin ceea ce îi dezgustă. Asta numesc eu fundamentalism liberal (utilizez termenul „liberal” în accepțiunea lui americană) sau progresist.

  • Probabil din cauza asta este facuta arta, sa genereze discutii, dezbateri iar reactia de dezaprobare probabil ca este chiar cautata de creatori. Sa nu exageram insa, daca reactiile se rezuma doar la dezaprobare, eu personal nu am nicio problema. Problema apare atunci cand filmul este interzis sau cand dezaprobarea este homofoba.

 7. Problema apare când astfel de filme sunt produse și când se face propagandă unui stil de viață aberant. Interzicerea lui este doar o posibilă soluție, nu o problemă.

  Există cazuri când jucării, mașini sau alte produse sunt retrase de pe piață pentru că se dovedesc dăunătoare pentru oameni. La fel este și cazul cu acest film. Unii consideră că este dăunător pentru indivizi și pentru societate, în general. Așadar, interzicerea lui sau limitarea circulației doar în cercurile de „artiști”, poate fi o măsură profilactică.

  • Homosexualitatea exista de cand lumea si va exista pana cand omenierea va disparea. Nu crezi ca ar fi mai simplu sa acceptam ca exista aceasta realitate? Ceea ce spui tu este ca homosexualii sunt o aberatie; lucru care mie imi suna a homofobie.

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *