Nimic despre industria oțelului din România?

Ma ajuta cineva cu analize sau declarații ale oficialilor romani in ceea ce privește impactul noilor tarife impuse de SUA importurilor de oțel din Europa?

{ 4 comments to read ... please submit one more! }

  1. Nu am vazut declaratii ale oficialilor romani legat de SUA. Impactul direct ar fi pe exporturile de tevi ale Tenaris Silcotub Zalau si TMK Artrom Slatina.

    Ca si comentariu al meu, faptul ca si Canada si Mexic au fost incluse pe lista tarilor cu taxa inseamna ca “treaba e serioasa”. Iar asta creste sansele ca UE sa adopte masuri de salvgardare (mult mai agresive decat taxa vamala sau taxa de antidumping), care vor avea un impact mult mai mare pentru Romania.

  2. http://www.zf.ro/companii/energie/metalurgistii-ii-cer-premierului-dancila-sa-vorbeasca-cu-donald-trump-ca-romania-sa-fie-scutita-de-noile-taxe-vamale-americane-17059931

    “România exportă anual în SUA 120.000 de tone de produse siderurgice în valoare de aproape 160 mil. euro şi aproximativ 4.000 de tone aliaj de aluminiu cu o valoare de cca 15 mil. euro”. Valoarea medie pe tona de otel exportat in SUA e aprox 1330 EUR/tona, ceea ce inseamna ca sunt doar produse cu valoare adaugata mare (tevi, aliaje). Otelul comercial este in jur de 5-600 EUR/tona.

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *