Nicusor Dan invins de democratia PSD

Cultura unui popor vechi de 2.000 de ani cu 20 de milioane de membri nu poate fi schimbata drastic intr-o perioada scurta de timp. Sa nu uitam ca nici sistemul comunist care nu s-a dat la o parte de la nicio crima timp de 45 de ani nu au reusit sa modifice drastic cultura a poporului roman.

Cultura unui popor insa se schimba in fiecare zi, cate putin, imperceptibil. Atitudinile se schimba si uneori se schimba mai repede daca societatea este deschisa catre alte societati, daca foloseste mai mult tehnologia si daca investitia in educatie este mai mare.

Si intotdeauna au fost si agenti ai schimbarii, uneori politicieni, uneori poeti, uneori ingineri sau chiar oameni simpli deveniti simboluri.

PSD-ul intelege cel mai bine chestia asta si din cauza asta au luat 45% la ultimele alegeri si sunt partidul care administreaza Romania de 27 de ani (cu exceptii). Chiar si PNL-ul intelege chestia asta (ca sa nu mai vorbim de Basescu) si din cauza asta a putut administra atunci si acolo unde PSD-ul nu a administrat.

USR-ul este o formatiune politica acum. Scopul este sa administreze Romania si sa o faca mai bine decat PSD-ul sau PNL-ul. Sau sa fuzioneze cu PNL-ul si sa administreze mai bine decat PSD-ul. Da, USR-ul pare sa aiba foarte multi membri care sunt agenti ai schimbarii in Romania, ceea ce ii confera un avantaj. Insa daca vrea sa schimbe Romania, trebuie sa aiba rabdare, trebuie sa deschida Romania si mai mult, dar in primul rand trebuie sa ajunga sa o administreze.

Si cu siguranta liderul USR trebuie sa inteleaga toate astea. Din pacate pentru Nicusor Dan, PSD-ul (care reprezinta buna parte din Romania) a intins o capcana in care PNL-ul sau Basescu nu au picat, dar Nicusor Dan a cazut, culmea, de pe pozitii conservatoare. Insa tot raul spre bine, e mai bine ca s-a intamplat acum, cu 3 ani inainte de urmatoarele alegeri.

{ 6 comments to read ... please submit one more! }

 1. Da’ de unde. Acesta este tipul nou de politician promovat cu obstinatie (pana la nesimtire) care ar fi trebuit sa aduca un suflu nou in politica autohtona. Asta e cand vrei sa inlocuiesti partidul politic clasic cu ONG si politicianul cu tehnocrat/expert. USB/USR era un esec previzibil, ce surprinde rapiditatea cu care se destrama.

 2. @emil
  1. psd-ul adminsitreaza Romania de mai putin de 27 de ani. Ceilalti nu mai sunt exceptii cum a fost conventia democrata.
  2. usr-ul nu “pare” sa aibe membri care sunt “agenti ai schimbari”. Sunt insa agenti ai secu. Schimbarea se va face cand secu nu va mai fi la butoane.
  3. din cate am vazut nicusor vrea sa extinda baza partidului acceptand si conservatori in miscare ceea ce pune mari probleme unor comisari sovietici precum ghinea si nu numai. amestecatura impinsa in usr de secu pe ramura ciolos.

  PS. nicusor este departe de a fi conservator, e necasatorit, are un copil dintr-o legatura cu o “domnita” care face parte din miscarea (extremista pt mine) feminista, etc. Nu nicusor e problema usr si nu psd-ul le-a intisna o capcana (stiu e asa de simplu sa dai vina de psd din orice, oricum au demonstrat ca sunt de o prostie crasa nu poti sa-i suspectezi de inteligenta). problema usr sunt “comisarii sovietici” implantati acolo de secu.

  • Shadow: eu nu cunosc niciun agent acoperit la USR. Si pe tem asta ca o aud frecvent: chiar sa fie SRI atât de prost încât sa infiltreze la greu un partid care este atât de departe de putere?

   • 1. agentii acoperiti de aceea sunt acoperiti – sa nu fie cunoscuti; 2. nu trebuie sa fi infiltrat “la greu”, este de ajuns unul aflat intr-o pozitie care ii permite sa comunice cu media si cu societatea;

    • Eu nu neg ca ar exista posibilitatea sa fie agenti acoperiti in partidele politice; insa nu am dovezi.

     Si mai cred in doua lucruri:
     1. cine aduce o astfel de acuzatie trebuie sa aduca si ceva dovezi, daca nu, inseamna ca nu este altceva decat manipulare (si ma intreb cine are interesul intr-o astfel de manipulare.
     2. SRI, SIE, etc sunt sub control civil, parlamentar, etc. Daca cineva nu este multumit de acest control nu are decat sa intre in politica si sa faca el controlul asta.

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *