(Doar) 2 intrebari

Dupa ce am citit, in ultimii 2-3 ani, pe diverse bloguri, cateva postari (si cele cateva sute de comentarii ce au urmat) referitoare la PNTCD, am ramas cu doua intrebari:

1. De ce a disparut PNTCD din prim planul vietii politice romanesti?

2. De ce nu reuseste sa revina in prim plan?

De data asta, nu am raspunsuri… 🙂

{ 18 comments to read ... please submit one more! }

 1. 1. Pentru ca dupa disparitia lui Coposu nimeni nu a putut sa se inalte la calitatile morale ale acestuia. Si nici la cele politice.
  2. Pentru ca nu am avut niciodata un partid fara “tatuc”, si la ei n-a aparut niciunul. Si pentru ca o guvernare dezastruoasa lasa urme.

  Aviz amatorilor. 🙂

 2. Pai. N-a zis Constantinescu?

 3. alex: ce a zis Constantinescu?

 4. care PNT? acela al lui Sarbu sau cel al lui Pavelescu? ce leadership au? ce propun electoratului?

 5. Nu sunt organizati, nu isi bat capul cu prea multe idei se gandesc doar (ma refer la lideri) sa se “vanda” cat mai scump unuia ori altuia de la putere.
  Oricum milut a stricat si ce mai era de stricat acolo. Campania electorala pt candidati europeni cu costume si “opinci” nu putea sa le aduca electorat ci eventual sa ii convinga pe putinii sprijinitori sa nu iasa la vot.

 6. Vei rescrie acest articol peste vreo cateva luni in locul PNTCD punand PD-L 🙂

 7. @Dan Bruma : optimism desantzat!

  In primul rand trebuie sa redevina un partid. Pe urma mai vedem. De disaparut au disparut de fraieri sau de frica (una din doo): nu au trecut pragul electoral pentru aliante.

 8. -onorific coexista in linia 2 in toate partidele,dupa ce au dat startul la furat,acum sant de facto sponzori controlati.Pe urma s-ar putea sa-i intrebe vaticanul unde sant banii lor din finantarea revolutiei ,asa ca ciocul mic si capul in nisip—

 9. Tarani … ori nu prea mai sunt, ori nu prea gaseste partidul ce sa le povesteasca … Crestini, mai suntem (din cate stiu) aici parca e dificil de gasit vreo scuza partidului.

  Recunosc ca nu cunosc discursul d-lui. Moinescu (fost PRM) … recent inscaunat presedinte PNTCD (asta daca mai intelege cineva, ceva, din ce se intampla in acest partid).
  Oameni prea mici, orgolii prea mari …
  pacat 🙁

 10. Multumesc tuturor pentru raspunsuri !

 11. @Claudiu

  “te bagi?” la scos PNTCD-ul din anonimat? Viu si eu in cazul asta :-).

  @bbbb
  Cum sa nu mai exista “tarani” ? Exista, doar avem cel mai mare numar de “fermieri” si “exploatari agricole familiale” din toata UE. :-p

  @Emil

  Un exemplu de “foarte proasta” guvernare. Administratia Clujului care e pe cale sa piarda un mare investitor IT (IBM) din fericire in favoarea lui Tg Mures (dar cate am pierdut in afara Romaniei).

  Am ramas “siderat”.

 12. Shadow: toate la timpul lor… 🙂

 13. @Claudiu

  Am inteles Alba ca Zapada in versiunea lui Claudiu deci :-p. Ai grija numai ca daca o mai tin in ritmul asta pnt-cd-istii chiar se vor transforma din 2 pitici in 7 pitici.

 14. Shadow: on va voir… 🙂

 15. @Claudiu: “M-a invins….” 🙂

 16. Alex: aaa… 🙂

  Pe domnul cu pricina l-a invins propria vanitate.

 17. 1. Lipsa de abilitati de comunicare
  2. Lipsa de vointa politica si schizofenia politica din Romania

  – PNCTD a fost asimilat crispatilor anticomunisti. In 2004, au fost pentru prima oara la vot tinerii care aveau 3 ani la impuscarea lui Ceausescu. Anticomunismul nu mai este o tema valabila. Deja criptodemocratia are 20 de ani, tot comunismul a avut 45 de ani! E momentul sa ne gandim la viitor. Ce au partidele de propus pentru asta ? Nu ca ceilalti sunt buni, dar PNTCD nu exista. Mai mult, e o furtuna perfecta – lumea cauta un partid cinstit si integru. Palierul popular a fost ocupat de un mutant doctrinar, PDL. PNCTD este totusi partidul care a decomunizat Romania cu riscul disparitie de pe scena poltica – prin masive privatizari. Iar Corneliu Coposu a explicat parlamentarismul la politruci, pana i-a convins. Cata diferenta fata de marele lider actual! Si oameni cu bun simt uita cum a fost facuta tranzitia … asta e de fapt problema Romaniei.
  – liderii actuali taranisti nu au vointa sa iasa in fata. Basescu a demonstrat cum un lider puternic (si lipsit de scrupule) isi poate face partidul sa domine scena politica. Jos palaria din punctul asta de vedere! Nu ca mi-as dori PNT sa ajunga asa, dar e posibil, s-a demonstrat Nu micile antante electorale vor duce partidul unde merita.
  – in Romania coloratura politica s-a lichefiat. Daca am examina zona politica, lipsesc ecologia si crestin democratia (asta in cazul in care cineva poate sa se autosugestioneze ca PDL este crestin democrat). Doctrina este garantia respectarii contractului electoral. Miscari bruste spectaculoase si anormale nu pot apare intr-un cadru doctrinar corepsunzator. Votul uninominal a subminat esenta politica, care este coeziunea in jurul unei doctrine. In fapt, in proportie de 95%, tot partidul (sau liderii lui vizibili) sunt votati. Uninominalul e o mare inselatorie, care stimuleaza traseismul politic, a carui victima principala sunt partidele mai mici.

 18. Eu habar nu am de ce a disparut, dar ma intreb cum ar fi fost sa nu fi disparut si sa fi fost acum la conducere cu Base in frunte. Ce conteaza doctrina, ce conteaza ideile sau istoria? Sau sa il vedem aliat cu PSD. Pare imposibil? Doar pare… 🙂

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *