Daca ar fi bine guvernata, economia Romaniei ar putea creste cu 10% pe an

Am argumentat in repetate randuri ca economia Romaniei poate creste cu 10% pe an in urmatorii 10 ani. Asta daca ar fi bine guvernata (vezi aici un articol).

Faptul ca Romania a intrat in recesiune ar trebui sa atraga automat demisia intregului guvern si scuze in genunchi.

Insa ceea ce vedem din partea guvernului este de-a dreptul dezgustator:
– premierul neaga cifrele
– dl. Voinea relativizeaza
– INS ascunde cifrele si spera sa nu citim datele Eurostat (despre INS am scris ca risca sa isi piarda independenta dupa refuzul de a numara votanti dupa cum vroia ministrul de interne Rus la referendumul din 2012)
– dna. ministru de finante se pare ca a uitat toata etica de care trebuia sa dea dovada la Harvard: cum este posibil sa nu ii tragi de maneca pe Ponta si Voinea cand mint cu nerusinare?

{ 7 comments to read ... please submit one more! }

  1. pana cand nu ne convingem ca niciun concept marxist nu poate fi altoit pe economie de piata, vorbim palavre.
    Cine cred ca franzela poate fi vanduta cu 1 leu la Oradea cand la maghiari pretul este de 2 lei habar n-are economie [vezi si scaderea consumului de carburant]

  2. Pare o cifra mare, dar e pe deplin realizabila.

  3. Sincer, cifr mi se pare exagerata (10% pe an insemna 235% in 10 ani cifra neintalnita nici in informatica unde puterea de calcul doar se dubleaza la 10 ani), dar cert este ca Romania e prost guvernata. Si daca as fi ziarist si nu un biet programmer, as sapa si la harvard …. astia ori au coborat atat de mult standardele, ori madam nu a fost acolo… Ceva nu se leaga…

  4. pacat ca nu a fost bine guvernata in ultimii 10 ani cand un presedinte a avut puterea absoluta, inclusiv executiva dar rezultatele au fost mult sub asteptari, toate sectoarele economiei inregistrand o stagnare care va fi greu de intors.Aa, cu exceptia justitiei independente, acolo s-au facut progrese remarcabile:)

{ 1 Pingbacks/Trackbacks }

  1. Dacă ar fi bine guvernată, economia României ar putea crește cu 10% pe an | România curată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *