Cea mai buna solutie pentru reformarea UE

Tot ne dam cu parerea la ce trebuie sa faca Franta sau Germania. Sau Anglia, ca tot au votat pentru Brexit si – corect sau nu – imigratia din Romania a fost in factor in acea decizie. Sau ne dam cu parerea la ce face si nu face UE.

Adevarul este ca toti avem de lucru tot timpul. Lumea evolueaza, tehnologia evulueaza, etc; apar tot timpul oportunitati noi, dar si riscuri. Ca sa faci fata trebuie sa fii pregatit si flexibil. Ca observatie scurta, UE este o institutie extrem de deschisa si de flexibila, asa ca va rezista mult mai mult decat regimurile autoritare din Rusia sau Turcia.

Iar ca romani, trebuie in primul rand sa ne asiguram ca avem o societate deschisa si flexibila; trebuie sa fim pregatiti si asta inseamna investitii in educatie in primul rand.

Deocamdata, Romania este un beneficiar net al UE si al institutiilor internationale in general. Cred ca trebuie sa ne facem un obiectiv in a deveni un contributor net atat al UE cat si al altor institutii internationale. Va fi in primul rand in beneficiul nostru, dar si al UE. Deci daca vrem sa reformam UE, cel mai bun lucru este sa reformam Romania.

{ 6 comments to read ... please submit one more! }

 1. “UE este o institutie extrem de deschisa si de flexibila”.
  Atat de flexibila incat face flexiuni ample cand spre stanga, cand spre in fata. Era sa zic o prostie…

  La voi a inceput construirea comunismului? Io zic sa va cumparati stegulete, sloganele nu le-ati uitat, tre’ doar sa le traducem. Ia uite:
  https://www.facebook.com/beyondeurope/photos/pb.557850990960106.-2207520000.1499793818./1382669595144904/?type=3&theater

  In alta ordine de idei, ma intreb unde au disparut Claudiu Minea, Dragos Popa si cei care mai scriau pe aici. Chiar as fi curioasa sa aflu parerea lor despre “evolutia asta a lumii” si “oportunitatile” astea in care se lafaie europa these days…
  Sunt doar curioasa, mai ales ca unii vorbeau pe aici candva de Coposu si altii ca el… eiiiii, da’ astea-s chestii vechi si fumate, nu mai sunt de mult la moda, acum sunt in trend fustele cu volane, eventual rosii. Baieti, voi v-ati cumparat? :))))

  • Claudiu este consilier local la Mizil si scrie pe pagina proprie de facebook. A deschis recent acolo un incubator de afaceri asa ca el a trecut de la vorbe la fapte.

   Dragos si Alex au si ei altele mult mai bune de facut.

   La fel si eu, doar din cand in cand si doar pe subiecte care imi cresc tensiunea 🙂

   A aparut o noua generatie si multe dintre obiectivele blogului au fost preluate deja, ceea ce ne bucura.

  • Buna Cora, noi suntem cu copil mic acum mai greu cu scrisul 🙂

  • Hei Cora, long time, sper ca esti bine…

   Vorba lui Emil, o noua generatie, alte vremuri (din nefericire proaste), alte obiceiuri. Sursele de opinie sunt mai multe, obiceiurile s-au schimbat, prioritatile idem si cred ca situatia actuala cere si altfel de abordari. Ca sa citez un clasic in viata, sper “sa fie bine, ca sa nu fie foarte rau”…

 2. Intrarea Romaniei in UE cred ca a fost mai mult de fatada. Sa poata pleca romanii liber oriunde prin Europa si sa ramana hotii sa disruga tara asta frumoasa

 3. Salut Emil, cand mai faci indicele Jeopardy pentru 2018? PIB, inflatie, curs- vine un an interesant. 🙂

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *