Ati distrus democratia! Bonus: Romania va deveni in noiembrie o republica prezidentiala.

1. Actiunea de suspendare a USL profund nedemocratica.
2. Chemarea la boicot: nedemocratica. De inteles calculul, dar nedemocratica. Nu vom mai putea sa aprobam niciodata nimic prin referendum?
3. Invitatia la vila Dante: nedemocratica
4. Pactul USL – Dogaru si actiunile minerilor lui Dogaru de a perturba opozitia: nedemocratice.
5. Campania electorala a continuat mai ales in ziua votului.
6. Organizarea votarii: nedemocratica iar in Constanta si ridicola pe deasupra.
7. Numaratoarea voturilor: cineva trebuie sa explice fenomenele extraterestre din judetul Olt (prezenta la ora 20: 56%, la ora 23: 75%, in conditiile in care la locale a fost de 65%)
8. TVR: sub orice critica, ar trebui desfiintata
9. CNA: fara dinti
10. Planul de comunicare al PNL il includea si pe Cristian Pirvulescu, presedintele celei mai importante ONG in domeniul monitorizarii alegerilor.

Gradul de democratie in randul partidelor, al mass-media si chiar al societatii civile a atins noi minime.

Romania nu mai este o democratie: o tara care organizeaza un referendum in urma unei actiuni nedemocratice, cu o campanie nedemocratica si cu o votare defectuoasa nu are cum sa se mai numeasca democratie.

In acest timp, economia si societatea au avut de suferit. Chiar daca actiunea USL a esuat, nu avem siguranta revenirii economiei si a normalizarii societatii, din contra, tineti-va bine de scandaluri pana in noiembrie si chiar si mult timp dupa. Capitalul social – adica gradul de incredere pe care il avem unul in celalalt – este egal cu zero.

Ca bonus, dupa alegerile din noiembrie unde probabil niciun partid nu va obtine de unul singur peste 50% din voturi, presedintele va pune ca prim ministru orice marioneta considera el de cuviinta. S-a fript de doua ori fiind suspendat, nu va risca a 3-a oara.

PS. despre ce este de facut, intr-o postare viitoare.

{ 13 comments to read ... please submit one more! }

 1. presupui, gresit, ca referendumul va fi invalidat.

  si da, boicotul a fost cea mai cretina decizie posibila.

  si da, partidele nu ne mai reprezinta de mult.

  am fost la ultimul miting basescu in bucuresti. o caricatura de miting. oameni adusi cu autocarele, un adevarat desant. am venit, am zis, am plecat. o porcarie. in timpul asta poporu’ casca gura pe margine, nebagat in seama. neinvitat la masa.

  basescu ar mai fi avut o sansa sa cistige, daca zicea haideti la vot si nu se lua dupa cretinii aia din pdl. poate chiar sa se dezica de ei pe fata. la dracu’ cu toate consecintele. si daca ar fi iesit in strada. la oameni. ce dracu’ a facut 3 saptamini in sediu ala de campanie? era mult mai cistigat daca isi punea birou in piata.

  no, asta e. democratia fuse si se duse. ne mai vedem cu ea peste 8 ani, probabil.

  seara buna.

 2. Arata cum nu se poate mai prost. Ne-au amutit efectiv unii impotriva altora. Si acum au munitie suficienta pentru a continua la nivelul urmator. E trist, foarte trist.

 3. Cine este “ati” ? … este un citat, o detasare sau … ?

 4. Marius C: toti actorii politici pe care i-am vazut la TV in ultima vreme.

 5. emil: eu mai astept pana la ora 19.00…

 6. VASILIU MIRCEA PAUL

  Ma uit cu un fel de admiratie scirbita la unii comentatori care depun eforturi serioase de a argumenta inargumentabilul. Pentru faptul ca isi ignora propria ignoranta ii invidiez de-a dreptul – e minunat sa poti trai cu nasul la genunchiul broastei fara a incerca MACAR O CLIPA cistigarea unei perspective mai inalte asupra evenimentelor.

  CEL MAI MARE INAMIC AL CUNOAŞTERII NU ESTE IGNORANŢA…CI ILUZIA CUNOAŞTERII.

  Citat din Stephen Hawking (eu NU plagiez).

 7. Dincolo de toate luptele politice ramane urmatoarea anomalie: Romania are 19 mil cetateni cu domiciliul in Romania si 17-18 milioane de votanti. Asta se datoreaza faptului ca sunt peste 3 milioane de cetateni romani cu drept de vot domiciliati in strainatate.

  Mie mi se pare esentiala adoptarea sistemului de inregistrare anuala pe listele electorale. Asa nu vor mai fi discutii legate de faptul ca sunt 18 milioane sau 15 milioane de votanti…

 8. ref pct 2. faultul este neregulamentar, se sanctioneaza cu lovitura libera, eventual si cartonas galben. faultul grosolan se sanctioneaza cu cartonas rosu.
  pe de alta parte, jocul la offside, chiar daca nu aduce gloria, este *perfect regulamentar*

  asadar, cine vrea sa castige, sa joace regulamentar (a se citi: legal).

 9. Sunt la Olimpiada azi• La tenis• Hai Romania•

 10. Imi cer scuze pt offtopic, dar am luat aur la tir! 🙂

  Si ar fi interesant de stiut ca prima medalie de aur a Romaniei la JO a fost tot la tir- in 1952.

 11. @Emil

  daca Romania devine o republica prezidentiala ma va pierde de cetatean. Si nu glumesc cand spun asta. Oricum riscul ca la toamna usl sa faca scor enorm este mare. Si la 60-70% USL sa te tii “bucurie”. Atunci cei care nu au iesit la vot ca sa “purjeze” frustrarea sa nu planga. Au ce si-au “asternut”.

 12. Maine (adica marti) am bilete la finala pe echipe la gimnastica fete. O sa am un steag, o sa fiu in primele randuri pentru cei care se uita. Hai Romania.

  PS. Simona Halep si Sorana Carstea nu au facut fata surorilor Williams. Au jucat foarte bine, insa americancele au fost mai bune.

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *