You are currently browsing the j e o p a r d y blog archives for November, 2015


Turiștii ruși

Mare tragedie pe turistul rus in ziua de azi: in Egipt nu mai pot merge, in Turcia nu le mai de voie Putin, le-a rămas sa facă turism in Crimeea, dar acolo nici curent electric nu mai au.

Vechea si Noua Romanie

S-a format o alianța incredibila: Romania TV – Antena 3 – fostul președinte Basescu – Tariceanu – Ponta. Aceasta alianța ad-hoc este unita de opoziția fata de noul guvern si de masinatiunile si corupția vechii Romanii.

Noul guvern tehnocrat este soluția partidelor mari, PSD si PNL de a raspunde presiunii societății civile. Noul guvern nu este perfect si este posibil ca peste un an Dacian Cioloș sa fie in fruntea unui PNL reformat.

Si aici este miza noastră, a celor ce vor o noua Românie, liberă de agenții vechii Romanii. Soluția este implicare, inclusiv politica. De aceea salut inițiative politice precum M10 sau Salvați Bucureștiul, dar si candidați precum colegul Claudiu Minea la primăria Mizil.

Toate aceste mișcări politice vor pune presiune pe partidele mari sa se reformeze.

E nevoie de profesionisti, eu ma ofer.

De 8 ani de cand sriem pe acest blog, am militat in peste 1.000 de articole de nevoia separarii politicului de administratie.

Politicienii sunt alesi de popor ca sa faca legi, etc si sa numeasca, pe criterii transparente, pe cei mai priceputi in diferite functii: sefi la diferite institutii, etc.

Din pacate PSD-ul a violat increderea votantilor sai si a tot facut numiri politice pe criterii de cumetrie. La fel cum a facut si PDL-ul lui Basescu & Boc sau PNL-ul lui Tariceanu. Pe buna dreptate, poporul afirma ca partidele politice sunt aceeasi mizerie si, din pacate, increderea in sistemul democratic a scazut.

Ceea ce cred ca presedintele Johannis a inteles, dar PNL-ul inca nu a inteles, este fix aceasta separatie a politicului de administratie.

Personal ma ofer, asa cum m-am mai oferit de atatea ori (dar am fost refuzat) sa ajut gratuit, profilul meu poate fi vizualizat pe LinkedIn, pot fi contactat aici pe blog sau pe LinkedIn. Daca sunt altii mai priceputi, chiar daca vor fi platiti, cu atat mai bine, nu ma supar, din contra. De exemplu, sunt convins ca in 24 de luni pot aduce TVR-ul pe crestere, profitabila si sa fie o institutie asa cum este menita: in slujba cetateanului si independenta.

Sper ca toti profesionistii sa se ofere si ei sa ajute. Daca ne plangem de politicieni si noi nu ne oferim ajutorul acum, atunci cand?

Acesti oameni frumosi, Colectiv si Individual.

E  greu sa cuprinzi cu vorbele si ce s-a intamplat aseara in Bucuresti si alte cateva orase, sa nu te inchini in fata acestor oameni frumosi care au rezonat impreuna in mod spontan, dand jos un guvern in mod pasnic.

Sunt oameni frumosi, sunt oameni tineri sau mai in varsta, sunt oameni inteligenti, sunt oameni muncitori, sunt oamenii care au vazut lumea si au inteles ca se poate si altfel.

Sunt oameni cu pareri diferite, cu orientari politice sau religioase diferite dar sunt oameni care s-au saturat,  care nu mai accepta ca drepturile lor sa fie calcate in picioare. Sunt oameni care nu se mai lasa pacaliti de clasa politica, de falsa alternanta la putere, de blaturile intrapartinice, de pomeni electorale, de opiumul tocshourilor ieftine si de stirile manipulate de catre televiziunile aservite.

Continue reading →

Ce NU AM AUZIT de vineri seara si pana acum

Oamenii iesiti primii din Clubul Colectiv s-au intors sa ajute. Mii de oameni au donat sange, si mai multe mii au depus lumanari si flori.

Medici, salvatori, pompieri, jandarmi au facut tot ce au putut.

Patroni cu musca pe caciula anunta inchiderea localurilor pe care le detin.

Internetul este plin de marturii din care reiese nevoia de schimbare: de la lucruri marunte precum purtatul centurii la masina pana pana la promisiuni de a nu mai da spaga la doctor sau la inspectorul in constructii.

Insa ce nu am auzit este macar o REMUSCARE, cat de mica, din partea angajatilor de la stat cu responsabilitati. Nu cer nimic de la politicieni gen primarul de sector 4 Piedone pentru ca nu am asteptari. Insa politicienii conduc niste institutii iar in acele institutii lucreaza oameni platiti din impozitele celor care au murit in Clubul Colectiv. Acei oameni nu au REMUSCARI? Sau ei nu sunt oameni, ci doar monstri ce se hranesc din spagi?

Pentru ca degeaba oamenii obisnuiti dau dovada de o solidaritate pe care o credeam disparuta in Romania, degeaba ne promitem ca vom respecta toate regulile de acum incolo, degeaba ne promitem ca nu vom mai tolera o tara corupta, daca cei din instituiile platite de noi si responsabie cu respectarea legii si a cetateanului vor ramane acolo cu abonament la spaga.

Tacerea lor este asurzitoare.


Taguri