You are currently browsing the j e o p a r d y blog archives for May, 2015


Cine este Ronald Wayne

Apple a fost infiintata acum 40 de ani de Steve Jobs, Steve Vozniak si o persoana mai putin cunoscuta, Ronald Wayne.

Ronald avea 10% din actiuni, dar le-a vandut in 1976 pe 800 de dolari. Azi, 10% din Apple reprezinta 58 de miliarde de dolari.

Pe scurt

1. Bacsisul la chelner sau la taxi reprezinta venituri pentru chelneri sau taximetristi si trebuie sa fie impozitate. Daca modalitatea guvernului de a calcula impozitul nu este cea mai potrivita, nu-i impiedica nimeni pe cei vizati sa propuna niste modalitati mai simple.

2. BOR continua sa fie ancorata in trecut. Las la o parte ridicolul BOR de a cere primariei capitalei sa acopere o pictura murala, dar nu vad din partea BOR niciun fel de incercare de a se reforma.

3. Elena Udrea anunta ca se va plange in Europa pentru conditiile din inchisorile din Romania. Poate are dreptate. Insa ar fi fost mai bine ca atunci cand era in guvern sa fi imbunatatit viata romanilor. Ma intreb daca a facut vreo vizita prin spitalele patriei.

4. La 6 luni de la alegerile pe care le-a pierdut, Ponta incearca din nou sa-si scape PSD-istii corupti prin noi legi impotriva statului de drept. Ponta ar fi trebuit sa plece de mult din fruntea guvernului.

5. Reforma statului bate pasul pe loc. Din fericire, initiativa privata impinge economia inainte.


Taguri