You are currently browsing the j e o p a r d y blog archives for March, 2015


Acesti politicieni care ne conduc

Politicienii corupti din Romania s-au regrupat dupa socul din 16 noiembrie 2014. Tariceanu ii apara, din fruntea senatului, pe corupti.

Dar uitati-va la PSD-istul de mai jos, primar intr-un oras de provincie, si declaratia halucinanta de la reuniunea PSD din zilele astea. Cum e posibil ca acest individ sa faca politica? Si culmea e ca atat el, cat si seful sau, Ponta, nu vad nimic in neregula….

Demisiile si lipsa de responsabilitate

Ministrul Finantelor a fost prins cand lua șpagă 2 milioane de euro in pungi de plastic pe lângă votantii PSD din cimitire.

Ministrul nu si-a dat demisia, nici primul ministru sau deputați care l-au votat nu au nicio jena sau simt vreo responsabilitate.

Acești indivizi care dețin azi puterea politica din Romania trebuie sa plece si sa nu se mai întoarcă niciodată!

UPDATE 1. Si presedintele Agentiei Nationale de Integritate a fost chemat la DNA, fiind suspectat de abuz in serviciu cand era ceva sef la retrocedari. Si domnia sa ar trebui sa demisioneze imediat.

UPDATE 2: Ponta propune ca membrii CSAT (ministrul de finante e membru CSAT) sa nu mai fie urmariti de DNA, SRI, etc. Eu zic ca, din contra, membrii CSAT ar trebui sa dea exemplu de transparenta si sa ceara controale suplimentare asupra lor…. daca in cimitire Valcov s-ar fi intalnit cu Vocea Rusiei si le dadea secrete de stat contra bani?

Pe scurt: Mineriada din iunie 1990; Armata UE si galusca ruseasca

1. Dupa ce armata, securitatea si militia / politia au impuscat manifestanti in revolutia din decembrie 1989, noul presedinte al Romaniei de atunci, Ion Iliescu a evitat sa foloseasca institutiile de forta in incercarea lui de a opri manifestatiile anti-guvernamentale din anul 1990. Caci la un dialog democratic sau macar la acceptarea dreptului castigat prin sange de a protesta, Iliescu nici nu ii dadea prin cap. Asadar Iliescu a chemat minerii dupa o metoda comunista testata la scoala de cadre din Moscova unde a studiat. Complicii lui au fost in armata, in politie si in SRI, cu sprijinul celor din TVR; inclusiv cei care nu si-au facut datoria sa protejeze manifestantii de batele minerilor. Asadar este bine-venita redeschiderea dosarului mineriadelor.

2. Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, propune o armata europeana. Oricat de pro-European as fi, nu pot fi de acord cu un asemenea proiect atunci cand marea majoritate a tarilor UE sunt deja membre NATO si nimeni nu le impiedica si pe celelalte sa devina. In plus, cine o sa aiba sub comanda o asemenea armata? Presedintele Comisiei sau liderii celor 28 de membri cu drept de veto? Insa argumentul cel mai important este ca o armata UE ar slabi foarte mult soft-power-ul UE. UE este extreme de atractiva pentru tari precum Ucraina sau Turcia tocmai pentru ca UE este asa cum este azi.

3. Autoritatile rusesti dau sa se inteleaga ca fundamentalisti musulmani ceceni l-ar fi asasinat pe liderul opozitiei Boris Nemtov pentru ca s-ar fi declarat solidar cu caricaturistii de la Charlie Hebdo. Din cate imi aduc aminte, la manifestatia de solidaritate de la Paris a fost prezent Serghei Lavrov care a reprezentat guvernul rus; insa iata ca o pateste fix liderul opozitiei la actiunile guvernului rus. Poate ca asta este o galusca pentru consumatorul rus, insa se pare ca nici acolo nu prea mai tine.

La 6 X EBIT, actiunile Romgaz par ieftine

La sfarsitul lui 2014, Romgaz avea 435 milioane de euro in cash si daca este sa exclud aceasta suma imi da o actiune Romgaz de 6 ori profitul inainte de impozit. Din aceasta perspectiva, actiunile Romgaz mi se par ieftine.

Asasinarea vocilor liberale

Vineri noaptea a fost rândul lui Nemtov. Tot vineri a fost omorât in Bangladesh un blogger ateu pe motiv ca nu ascundea faptul ca e ateu. In Danemarca acum câteva saptamâni am văzut un atac asupra unui caricaturist, iar in Ianuarie au fost asasinati caricaturistii de la Charlie Hebdo.

Este doar o mică serie neagră din ultimele saptamâni in care vocile liberale sunt asasinate.

De partea cealaltă avem de-a face cu extrema dreapta, cu naționalismul extremist sau cu extremismul religios.

Din fericire, in Romania am fost crutati de violente fizice in ultimii ani, insa propaganda naționalista sau național-comunista gen Vadim Tudor sau Antena3 au făcut mulți oameni sa sufere.

Cand vedem atâta cinism din partea extremiștilor si cand vedem sprijinul popular pe care aceste partide il au, cred ca nu avem opțiunea de a fi tăcuți si trebuie sa condamnam extremismul oriunde il vedem. Si asta înseamnă si in România Antenei 3 si in Franța lui Le Pen, Italia Ligii Nordului, fascistilor norvegieni sau suedezi, Mișcării Pegida din Germania, UKIP-ul in Anglia, extremiștii de stânga din Grecia. Spania sau Italia.

Avem o voce, sa nu ne fie teama sa o folosim!


Taguri