You are currently browsing the j e o p a r d y blog archives for August, 2014


Simona

In urma cu exact 3 ani am fost la US Open. Am vazut-o pe Simona jucand pe Arthur Ashe; s-a calificat atunci in turul doi invingand o favorita a turneului, chinezoaica Na Li.

Acum Simona a ajuns pe locul 2 WTA. Multa bafta!

Daca ar fi bine guvernata, economia Romaniei ar putea creste cu 10% pe an

Am argumentat in repetate randuri ca economia Romaniei poate creste cu 10% pe an in urmatorii 10 ani. Asta daca ar fi bine guvernata (vezi aici un articol).

Faptul ca Romania a intrat in recesiune ar trebui sa atraga automat demisia intregului guvern si scuze in genunchi.

Insa ceea ce vedem din partea guvernului este de-a dreptul dezgustator:
– premierul neaga cifrele
– dl. Voinea relativizeaza
– INS ascunde cifrele si spera sa nu citim datele Eurostat (despre INS am scris ca risca sa isi piarda independenta dupa refuzul de a numara votanti dupa cum vroia ministrul de interne Rus la referendumul din 2012)
– dna. ministru de finante se pare ca a uitat toata etica de care trebuia sa dea dovada la Harvard: cum este posibil sa nu ii tragi de maneca pe Ponta si Voinea cand mint cu nerusinare?

Matrioska umanitara

Ultima strategie dezvoltata de Kremlin, cea a convoiului umanitar in drum spre Ucraina, dovedeste inca o data capacitatea Rusiei de a construi si controla narativul evenimentelor si ca atare perceptia publicului.

Putin intelege foarte bine ca opinia publica in Europa si SUA este cu mult mai importanta decat cea din Rusia (care orsicum este controlata si spalata pe creier) si ca acesta trebuie confuzata, divizata, castigata si in nici intr-un caz antagonizata.

Rusia stie de mult ca salamul se taie in felii subtiri, ca un razboi asimetric bazat pe forte neconventionale, deceptie, propaganda, manipulare, controlul media si o destabilizare / hartuire continua are cele mai mari sanse de succes. O astfel de abordare “covert” sustinuta de o propaganda care neaga totul, arunca intr-una fumigene, baga zazanie, fitile si demonizeaza adversarul sta la baza intregii strategii a Rusiei fata de Ucraina.

Daca tragedia doborarii zborului MH17 a ridicat putin valul avidya-ei aruncat de Kremlin, ducand la o crestere a opozitiei impotriva Rusiei in randul publicului occidental, asta nu inseamna ca Moscova si-a abandonat planurile.

Continue reading →


Taguri